Generelle vilkår og betingelser faderskabstest.com

Disse generelle vilkår og betingelser, faderskabstest.com, består af de følgende generelle vilkår og betingelser (under I. Generelle vilkår og betingelser) og de efterfølgende yderligere vilkår og betingelser (under II: Yderligere vilkår og betingelser).

I. Vilkår og betingelser

Bilag:
Artikel 1 – Definitioner
Artikel 2 – Identitet af virksomhed
Artikel 3 – Anvendelighed
Artikel 4 – Tilbuddet
Artikel 5 – Aftalen
Artikel 6 – Fortrydelsesret
Artikel 7 – Omkostninger i tilfælde af fortrydelsesret
Artikel 8 – Eksklusion af fortrydelsesret
Artikel 9 – Pris
Artikel 10 – Overensstemmelse og garanti
Artikel 11 – Levering og udførelse
Artikel 12 – Under transaktioner: varighed, annullering og forlængelse
Artikel 13 – Betaling
Artikel 14 – Klageprocedure
Artikel 15 – Tvister
Artikel 16 – Yderligere eller anderledes bestemmelse

Artikel 1 – Definitioner
I disse generelle vilkår og betingelser gælder de følgende definitioner:
1. Betænkningstid: den periode hvor kunden kan gøre brug af deres fortrydelsesret.
2. Kunde: den person som ikke reagerer som en profession eller forretning, og som indgår en afstandskontrakt med virksomheden.
3. Dag: kalenderdag; Arbejdsdag: alle dage undtagen lørdage, søndage og hollandske helligdage.
4. Transaktionsvarighed: en afstandskontrakt angående en serie af produkter og/eller tjenester, levering og/eller købsforpligtelse som er fordelt over tid.
5. Varig datakurér: enhver metode som giver kunden eller virksomheden mulighed for at gemme oplysninger som er personligt udleveret til dem, på en måde som tillader fremtidig rådgivning og en uændret genproduktion af de gemte oplysninger.
6. Fortrydelsesret: kundens mulighed for at opsige afstandskontrakten inden for fortrydelsesretten.
7. Virksomhed: den oprindelige eller juridiske person som tilbyder fjernprodukter og/eller fjerntjenester til kunder.
8. Afstandskontrakt: en aftale hvor der eksklusivt er anvendt en eller flere teknikker angående afstandskommunikation, inden for rammerne af et system til afstandssalg af produkter og/eller tjenester arrangeret af virksomheden, op til og inklusive gennemførelse af kontrakten.
9. Teknik til afstandskommunikation: metoder som kan bruges til at gennemføre en aftale, uden kunden og virksomheden behøver at være til stede på samme tid på den samme lokation.

Artikel 2 – Identitet af virksomhed
Swanfort Services SA
Rue de Lausanne 81
1202 Genève
Schweiz
E-mailadresse: info@faderskabstest.com
Telefonnummer: +45 89874498
Handelskammernummer: CHE-156.228.082
Momsnummer: CHE-156.228.082

Artikel 3 – Anvendelighed
1. Disse generelle vilkår og betingelser gælder for ethvert tilbud givet af virksomheden, og for enhver afstandskontrakt gennemført mellem virksomheden og kunden.
2. Før afstandskontrakten gennemføres, vil oplysningerne i disse generelle vilkår og betingelser være gjort tilgængelige for kunden. Hvis dette ikke er rimeligt muligt, før afstandskontrakten gennemføres, vil det blive angivet, at de generelle vilkår og betingelser kan ses via virksomheden, og at de vil blive sendt uden omkostninger så snart det er muligt ved anmodning af kunden.
3. Hvis afstandskontrakten gennemføres elektronisk, til trods for det forrige afsnit, og hvormed afstandskontrakten gennemføres, vil oplysningerne i disse generelle vilkår og betingelser være tilgængelige for kunden elektronisk, så de kan gemmes på en enkel måde ved en varig datakurér. Hvis dette ikke er rimeligt muligt, før afstandskontrakten gennemføres, vil det blive angivet hvor de generelle vilkår og betingelser kan ses elektronisk, og at de vil blive sendt uden omkostninger elektronisk eller på anden vis, ved anmodning af kunden.
4. Hvis, foruden disse generelle vilkår og betingelser, der er specifikke vilkår og betingelser for varer og tjenester som også er gældende, skal anden og tredje afsnit gælde med al mulig forbehold, og i tilfælde af modstridende generelle vilkår og betingelser, kan kunden altid regne med de gældende bestemmelser som er mest gunstige for dem.

Artikel 4 – Tilbuddet
1. Hvis et tilbud har en begrænset gyldighedsperiode, eller er underlagt betingelser, vil dette blive udtrykkeligt angivet i tilbuddet.
2. Tilbuddet indeholder en komplet og nøjagtig beskrivelse af de tilbudte produkter og/eller tjenester. Beskrivelsen er tilstrækkelig detaljeret, for at give kunden mulighed for en passende vurdering af tilbuddet. Hvis virksomheden bruger billeder, er disse en ægte repræsentation af de tilbudte produkter og/eller tjenester. Tydelige misforståelser eller fejl i tilbuddet er ikke bindende for virksomheden.
3. Hvert tilbud indeholder oplysninger så det er tydeligt for kunden, hvilke rettigheder og forpligtelser der er forbundet med en accept af tilbuddet. Dette gælder i særdeleshed:

  • pris inklusive gebyrer.
  • alle leveringsomkostninger.
  • den måde som aftalen udføres på, og hvilke handlinger der er påkrævet for dette.
  • om fortrydelsesretten er gældende eller ej.
  • betalingsmetode, levering og udførelse af aftalen.
  • vilkår for accept af tilbuddet, eller det vilkår hvor virksomheden garanterer prisen.
  • beløbet for afstandskommunikation hvis der beregnes omkostninger i forbindelse med brug af teknolog til afstandskommunikation
  • på et grundlag der er anderledes end den almindelige grundlæggende pris, i forbindelse med den brugte kommunikation.
  • om aftalen vil blive arkiveret efter den er gennemført, og hvis ja, hvordan den kan ses af kunden.
    den metode som kunden kan tjekke, og hvis ønsket, gendanne data som indsendes af dem i forbindelse med aftalen, før aftalen gennemføres.
  • ethvert andet sprog, foruden hollandsk, som aftalen kan gennemføres på.
  • de etiske regler som virksomheden er underlagt, og den måde som kunden kan se disse etiske regler elektronisk; og
  • den minimale varighed af afstandskontrakten i tilfælde af en langvarig transaktion.

Artikel 5 – Aftalen
1. Aftalen gennemføres nu af kunden, på baggrund af aftalen for tilbuddet og i overensstemmelse med de etablerede betingelser.
2. Køb af tilbuddet. Hvis modtagelsen af dette ikke er bekræftet af virksomheden, kan kunden annullerede aftalen.
3. Hvis aftalen er gennemført elektronisk, vil virksomheden tage passende tekniske forholdsregler for at garantere den elektroniske overførsel af data, og garantere et sikkert onlinemiljø. Hvis der kan betales elektronisk, vil der blive taget passende sikkerhedsforholdsregler.
4. Virksomheden kan – inden for de juridiske rammer – stole på kundens evne til at overholde deres betalingsforpligtelser, samt på faktorer som er vigtige for en ansvarlig afslutning af aftalen. Oprettelse af en aftale for anvendelse, så der kan indgås en aftale og dermed gennemføre aftalen.
5. Virksomheden vil sende de følgende oplysninger med produktet eller tjenesten til kunden, skriftligt på en praktisk måde, som nemt kan lagres af kunden på en holdbar måde:
A. virksomhedens besøgsadresse hvor kunden kan henvende sig med eventuelle klager.
B. de betingelser samt måde hvorpå kunden kan anvende deres fortrydelsesret, eller en tydelig erklæring angående eksklusion af fortrydelsesretten.
C. oplysninger om garantier og eksisterende eftersalgstjenester.
D. oplysninger inkluderet i artikel 4, afsnit 3 i disse vilkår og betingelser, med mindre virksomheden allerede har udleveret disse oplysninger til kunden før aftalen blev gennemført.
E. betingelser for en annullering af aftalen, hvis aftalen har en varighed på mere end et år, eller har en uendelig varighed.
6. I tilfælde af en langvarig transaktion, gælder bestemmelserne i det forrige afsnit for den første levering.

Artikel 6 – Fortrydelsesret
Når der leveres produkter:
1. Når der leveres produkter, har kunden mulighed for at annullere aftalen uden en årsag, inden for fjorten (14) dage. Denne fortrydelsesret begynder på modtagelsesdagen af produktet af kunden, eller en repræsentant udpeget på forhånd af kunden, og som virksomheden er vidende om.
2. Under denne fortrydelsesperiode skal kunden håndtere produktet og emballagen omhyggeligt. De vil kun åbne eller bruge produktet i det omfang som er nødvendigt for at vurdere om de ønsker at beholde produktet. Hvis de gør brug af deres fortrydelsesret, skal produktet returneres med al medfølgende tilbehør, og – hvis rimeligt muligt – i den oprindelige stand og emballage til virksomheden, i overensstemmelse med rimelige og tydelige instruktioner angivet af virksomheden.
Når der leveres tjenester:
3. Når der leveres tjenester har kunden mulighed for at annullere aftalen uden en årsag, inden for fjorten (14) dage, begyndende fra den dag hvor aftalen blev indgået.
4. For at gøre brug af denne fortrydelsesret, skal kunden følge de rimelige og tydelige instruktioner angivet af virksomheden i forbindelse med tilbuddet og/eller senest ved levering.
5. Når der bestilles en prænatal test, kan du også bruge din fortrydelsesret, men hvis du informerer os om dette efter testen allerede er sendt til dig, vil du blive opkrævet en del af købsprisen. I dette tilfælde vil der blive tilbageholdt kr. 2048,96, dette går til omkostninger i forbindelse med at samle testsættet af kvalificeret personale, og det faktum, at når testen først er sendt til dig, kan den ikke længere bruges af os, og skal derfor ødelægges. Dette skyldes, at testsættets integritet, hvis det er modtage og returneret af dig, ikke længere kan garanteres af os, eftersom det ikke har været i vores besiddelse den fulde tid. Derfor kan vi ikke bruge dette testsæt til en anden kunde.

Artikel 7 – Omkostninger i tilfælde af fortrydelsesret
1. Hvis kunden gør brug af deres fortrydelsesret, vil de maksimale omkostninger i forbindelse med returneringen blive fratrukket.
2. Hvis kunden har betalt et beløb, vil virksomheden refundere dette beløb så hurtigt som muligt, senest tredive (30) dage efter returneringen i forbindelse med fortrydelsesretten.

Artikel 8 – Eksklusion af fortrydelsesret
1. Virksomheden kan ekskludere kundens fortrydelsesret i forhold til hvad der er angivet i afsnit 2 og 3. Eksklusion af fortrydelsesretten gælder kun hvis virksomheden tydeligt har angivet dette i tilbuddet, og som minimum inden aftalen blev gennemført.
2. En eksklusion af fortrydelsesretten er kun muligt for produkter:
a. som er blevet etableret af virksomheden i overensstemmelse med kundens specifikationer.
b. som tydeligvis er for personlig brug.
c. som ikke kan returneres pga. deres anvendelse.
d. som hurtigt kan blive ødelagt eller ældes.
e. prisen på produktet er underlagt udsving på finansmarkedet, som virksomheden ikke har nogen påvirkning på.
f. løse aviser og magasiner.
g. lyd- og videooptagelser og computersoftware hvor kunden har brudt forseglingen.
3. En eksklusion af fortrydelsesretten er kun muligt for tjenester:
a. i forbindelse med indkvartering, transport, restaurantbesøg eller ferieaktiviteter, som udføres på en specifik dato eller i en specifik periode.
b. levering som er påbegyndt, med udtrykkeligt samtykke af kunden før fortrydelsesretten udløber.
c. i forbindelse med betting og lotterier.

Artikel 9 – Pris
1. Under gyldighedsperioden som er angivet i tilbuddet, vil priserne på produkterne og/eller tjenesterne som tilbydes ikke stige, undtagen prisændringer som skyldes ændringer i momssatser.
2. I modsætning til det forrige afsnit, kan virksomheden tilbyde produkter eller tjenester med variable priser, eftersom disse priser er underlagt udsving på finansmarkedet, som virksomheden ikke har nogen indflydelse på. Denne afhængighed af udsving og det faktum at enhver afgivet pris er målpriser, er angivet i tilbuddet.
3. Prisstigninger inden for tre (3) måneder efter aftalen er gennemført, er kun tilladt hvis de skyldes lovreguleringer eller bestemmelser
4. Prisstigninger fra tre (3) måneder efter aftalen er gennemført, er kun tilladt hvis virksomheden har angivet dette og:
a. de skyldes lovreguleringer eller bestemmelser; eller
b. kunden har myndighed til at annullere aftalen gældende fra den dag hvor prisstigningen træder i kraft.
5. Priserne angivet i tilbuddet for produkter eller tjenester inkluderer moms.

Artikel 10 – Overensstemmelse og garanti
Virksomheden garanterer, at produkterne og/eller tjenesterne er i overensstemmelse med kontrakten, og overholder de specifikationer der er angivet i tilbuddet, de rimelige krav for anvendelighed og/eller brugbarhed og de juridiske bestemmelser og/eller officielle reguleringer som er gældende på dagen for gennemførelsen af kontrakten. Hvis aftalt, skal virksomheden også sikre, at produktet er passende for andet end normal anvendelse.
En regulering tilbudt af virksomheden, producenten eller importøren som en garanti, undertrykker ikke de rettigheder og krav som kunden kan anvende over for virksomheden i forbindelse med en manglende overholdelse af deres forpligtelser, baseret på lovgivningen og/eller afstandskontrakten.

Artikel 11 – Levering og udførelse
Virksomheden er særdeles omhyggelig i forbindelse med modtagelse og udførelse af ordrer af produkter, og i forbindelse med vurdering af anmodninger for levering af tjenester.
Leveringsadresse er den adresse som kunden har sendt til virksomheden.
Under hensyntagen til de relevante oplysninger i artikel 4 i disse generelle vilkår og betingelser, vil virksomheden udføre de accepterede ordrer så hurtigt som muligt, men senest inden for tredive (30) dage, med mindre en længere leveringstid er aftalt. Hvis en levering er forsinket, eller hvis en ordre ikke kan udføres, eller kun kan udføres delvist, vil kunden modtage en notifikation om dette senest en måned efter at have afgivet ordren. I dette tilfælde har kunden ret til at annullere kontrakten uden omkostninger, og hvis nødvendigt, kræve erstatning.
I tilfælde af en annullering i overensstemmelse med forrige afsnit, vil virksomheden refundere det betalte beløb til kunden så hurtigt som muligt, men ikke senere end tredive (30) dage efter annulleringen.
Hvis det er umuligt at levere et bestilt produkt, vil virksomheden prøve at levere et erstatningsprodukt. Senest ved leveringstidspunktet skal det tydeligt og forståeligt være angivet, at der leveres et erstatningsprodukt. I tilfælde af erstatningsprodukter kan fortrydelsesretten ikke ekskluderes. Omkostninger i forbindelse med en returnering tilfalder virksomheden.
Risikoen for at produkter beskadiges eller går tabt, tilfalder virksomheden indtil levering til kunden, med mindre der udtrykkeligt er aftalt anderledes.

Artikel 12 – Transaktionsvarighed: annullering, fornyelse og varighed
Bemærk
Kunden kan på ethvert tidspunkt annullere en kontrakt der er uendelig, og som omfatter en jævnlig levering af produkter (inklusive elektricitet) eller tjenester, i overensstemmelse med de gældende regler, og med en maksimal opsigelsesperiode på en måned.
Kunden kan på ethvert tidspunkt annullere en kontrakt der er for en bestemt periode, og som omfatter en jævnlig levering af produkter (inklusive elektricitet) eller tjenester, i overensstemmelse med de gældende regler, og med en opsigelsesperiode på maksimalt en måned.
Kunden kan tilgå de aftaler som der er nævnt i foregående afsnit:
annullere på ethvert tidspunkt, og som ikke er begrænset til annullering på et tidspunkt eller en periode.
annullere på minimum samme måde som de blev gennemført.
altid annullere på den samme annulleringsdato som virksomheden har forhandlet.
Forlængelse
En kontrakt som er tilgået i en bestemt tidsperiode, og som dækker en jævnlig levering af produkter (inklusive elektricitet) eller tjenester, kan måske ikke stiltiende blive fornyet eller forlænget i en specifik tidsperiode.
Til trods for det forrige afsnit, kan en aftale fornys i en bestemt periode, som omfatter en jævnlig levering af daglige nyheder og ugeaviser og magasiner i en bestemt tidsperiode på maksimalt tre måneder, hvis kunden kan annullere denne forlængede kontrakt mod slutningen af forlængelsen med en opsigelsesperiode på en måned.
En kontrakt som gælder en bestemt periode, som omfatter en jævnlig levering af produkter eller tjenester, kan kun stiltiende fornys hvis brugeren kan annullere på ethvert tidspunkt med en opsigelsesperiode på en måned til maksimalt tre måneder, hvis aftalen er baseret på en reguleret, men mindre end en måned, og inkluderer levering af daglige nyheder og ugeaviser og magasiner.
En kontrakt med en varighed som reguleres af den jævnlige levering af daglige nyheder, ugeaviser og magasiner (prøve- eller introduktionsabonnementer), kan ikke fortsættes stiltiende, og slutter automatisk ved slutningen af prøve- eller introduktionsperioden.
Varighed
Hvis en kontrakt har en varighed på mere end et år, kan kunden opsige kontrakten på ethvert tidspunkt efter et år med en opsigelsesperiode på en måned, med mindre rimelighed og omkostninger modsiger en annullering før afslutningen af den aftalte periode.

Artikel 13 – Betaling
Med mindre en senere deadline er aftalt, skal beløb som kunden skal betale, være betalt inden for fjorten (14) dage efter starten af fortrydelsesretten som angivet i artikel 6(1). I tilfælde af en aftale om at levere en tjeneste, begynder perioden efter kunden har modtaget bekræftelse om aftalen.
Når der sælges produkter til kunden, kan der ikke opkræves en forudbetaling på mere end 50 % i de generelle vilkår og betingelser. Hvis en forudbetaling er påkrævet, kan kunden ikke indsende krav angående udførelse af ordre eller tjeneste(r), før forudbetalingen er udført.
Kunden skal omgående informere virksomheden hvis der er fejl i forbindelse med betalingsoplysningerne.
I tilfælde af en manglende betaling fra kunden, har virksomheden ret til – undtagen i forbindelse med juridiske begrænsninger – at opkræve kunden for de rimelige omkostninger, som er angivet på forhånd.

Artikel 14 – Klageprocedure
Virksomheden skal have en tydelig offentliggjort procedure i tilfælde af klager, og skal håndtere klager i overensstemmelse med denne procedure.
Klager relateret til udførelsen af kontrakten skal indsendes til virksomheden inden for en rimelig tid, efter kunden har opdaget defekter, som skal være fuldt og tydeligt beskrevet.
Klager som indsendes til virksomheden vil blive besvaret inden for fjorten (14) dage fra modtagelsesdatoen. Hvis en klage skal behandles i en forudsigelig længere periode, vil virksomheden sende et svar inden for fjorten (14) dage, som bekræfter modtagelse af klagen, og indikerer, hvornår kunden kan forvente et mere detaljeret svar.
Hvis klagen ikke kan afgøres med en fælles aftale, vil der opstå en tvist som kan være underlagt forligsregler.

Artikel 15 – Tvister
Kontrakter mellem virksomheden og kunden hvor disse generelle vilkår og betingelser er gældende, vil udelukkende blive behandlet under hollandsk lovgivning.

Artikel 16 – Yderligere eller anderledes bestemmelse
Bestemmelser, der afviger fra eller understøtter disse generelle vilkår og betingelser, må ikke være ugunstige for kunden, og skal opbevares skriftligt eller på en sådan måde, at de kan opbevares på et varigt medie, som kunden har adgang til.

II. Yderligere vilkår

Artikel 17 – Definitioner
I disse vilkår og betingelser gælder definitioner som inkluderet i ovenstående generelle vilkår og betingelser. Herudover forstås følgende:
Laboratorium: det laboratorium, som iværksætteren arbejder sammen med, og som løbende eller tilfældigt udfører DNA-tests for iværksætteren.

Artikel 18 – Betingelser for udførelse af DNA-test
1. Iværksætter vil først gå i gang med at udføre den bestilte DNA-test efter fuld betaling er modtaget og på betingelse af, at forbrugeren har accepteret de generelle vilkår og betingelser faderkabstest.com.
2. Ved at sende DNA-prøverne til laboratoriet accepterer forbrugeren udførelsen af testen. Forbrugerens fortrydelsesret bortfalder, så snart laboratoriet er begyndt at udføre DNA-testen.
3. Hvis forbrugeren efter iværksætterens og/eller laboratoriets rimelige opfattelse ikke har opfyldt betingelserne og/eller kravene for at udføre DNA-testen; eller hvis det efter iværksætterens og/eller laboratoriets rimelige opfattelse er praktisk umuligt og/eller etisk uansvarligt at udføre DNA-testen; så har iværksætteren ret til at undlade at få foretaget DNA-testen. Iværksætteren kan, men er ikke forpligtet, til at give forbrugeren mulighed for at fjerne årsagen til denne beslutning. Hvis iværksætteren endeligt beslutter ikke at fortsætte med DNA-testen, refunderer iværksætteren den pris, som forbrugeren har betalt.

Artikel 19 – Utilstrækkeligt DNA-materiale
1. Kindslimprøver: Hvis der ikke kan opnås utilstrækkeligt DNA-materiale, eller intet DNA-materiale af tilstrækkelig kvalitet fra en eller flere DNA-prøver sendt til laboratoriet, for at udføre testen, stiller iværksætteren gratis materiale til rådighed til udtagning af en ny DNA-prøve (eller nye DNA-prøver) og få den nye DNA-prøve (eller nye DNA-prøver) analyseret af laboratoriet.
2. Blodprøver: Såfremt der ikke kan fås eller utilstrækkeligt DNA-materiale fra det ufødte barn fra blodprøver udtaget til en prænatal faderskabstest, stiller iværksætteren materiale til rådighed til udtagning af en ny DNA-prøve én gang gratis og det nye DNA – har prøven analyseret af laboratoriet, forudsat at forbrugeren kan påvise, at den første testede blodprøve er taget efter mindst 9 ugers graviditet.

Artikel 20 – Ansvar
1. I overensstemmelse med tilbuddet og ovenstående stiller iværksætteren ressourcer til rådighed for indsamling af DNA-prøver gratis. Forbrugerens brug af andre midler til udtagning af DNA-prøver sker udelukkende på forbrugerens risiko. I tilfælde af brug af andre ressourcer end dem, der er stillet til rådighed, er iværksætteren og laboratoriet berettiget til at undlade at udføre DNA-testen, og hvis de fortsætter med at udføre DNA-testen, er de ikke ansvarlige for manglende resultater eller opnår forkerte resultater.
2. Forbrugeren er fuldt og eneansvarlig og ansvarlig for konsekvenserne af manglende udfyldelse af data, ukorrekt eller ufuldstændigt, og levering af forkerte eller ufuldstændige oplysninger fra forbrugeren og/eller andre personer, der skal testes.
3. Forbrugeren er fuldt ud og udelukkende ansvarlig og ansvarlig for korrekt og fuldstændig at informere og indhente tilladelse fra alle personer, der skal testes eller (i tilfælde af mindreårige) deres juridiske repræsentant(er).
4. Hverken iværksætteren eller laboratoriet er ansvarlige, hvis resultaterne af en juridisk gyldig DNA-test ikke accepteres som bevis af en dommer, en offentlig myndighed eller et andet organ.
5. Iværksætterens ansvar over for forbrugeren vil i intet tilfælde overstige det beløb, som er betalt af eller for forbrugeren for den vare eller tjenesteydelse, i forbindelse med hvilken iværksætterens ansvar påberåbes.

Artikel 21 – Klager
1. Klager over ydelser leveret af iværksætteren (direkte eller via laboratoriet) skal sendes med posten til adressen angivet i artikel 2 i de generelle vilkår og betingelser. Alle klager skal være modtaget af iværksætteren senest (a) inden for 14 dage efter meddelelsen af testresultaterne til forbrugeren; eller (b) hvis testresultater ikke er blevet videregivet til forbrugeren, inden for 30 dage efter fakturadatoen. Hvis der ikke er indgivet en klage inden for ovennævnte perioder, vil de ydelser, der leveres af iværksætteren, blive anset for at være tilfredsstillende, og ingen klager vil blive behandlet. Klager behandles udelukkende på det hollandske sprog.