Ønsker du at få foretaget en prænatal faderskabstest, for på et tidligt tidspunkt at kunne fastslå, hvem den biologiske far til det ufødte barn er? Så behøver du ikke længere bruge en biopsi, som du kan få foretaget i 11. – 15. graviditetsuge, eller en punktering i 16. – 22. uge. I stedet kan du bruge en ikke-invasiv prænatal faderskabstest fra 9. graviditetsuge. En yderligere fordel ved denne test er, at du ikke løber en øget risiko for komplikationer eller abort. Det er en sikker test baseret på en blodprøve.

Ikke-invasiv faderskabstest

Den ikke-invasive prænatale faderskabstest er et glimrende alternativ til traditionelle metoder. Ud fra en blodprøve er det muligt at udlede det ufødte barns DNA-profil og derefter sammenligne den med faderens DNA-profil. Resultatet har en reliabilitet på 99,9 % og giver dermed stor klarhed om det mulige biologiske forhold mellem far og barn.

Anmod om og udfør testen

Vil du anmode om den prænatale faderskabstest, og er du nysgerrig efter, hvordan det virker? Det fortæller vi gerne. Du kan bestille din prænatale faderskabstest online, vi sørger for, at du hurtigt har den derhjemme. Pakken indeholder flere rør, hvori du kan få udtaget blod. Du kan kontakte din praktiserende læge, et vaccinationscenter eller en fødselslæge for dette. De kan tage blodet.

En kurer vil transportere rørene med blod til laboratoriet, som udfører analysen for dig og sender dig resultaterne inden for 10 dage. Du vil modtage resultaterne pr. post eller e-mail, ud fra hvilke du med en vis sikkerhed kan fastslå, om der er en biologisk sammenhæng mellem far og barn.

Resultat af prænatal faderskabstest

Resultaterne af den ikke-invasive prænatale faderskabstest er lige så pålidelige som resultaterne af en invasiv test. Der er dog ingen grund til at indsamle villi eller fostervand, hvilket kan reducere risikoen for eventuelle komplikationer eller abort. Vil du bestille den prænatale faderskabstest online, eller har du spørgsmål? Du er velkommen til at kontakte os, vi vil meget gerne høre fra dig.