Har du en mistanke om, hvem faren til dit barn er, men du kan ikke sige det med sikkerhed? Er du ude af stand til at overbevise den påståede far om fordelene ved en faderskabstest, eller er han simpelthen uvillig til at samarbejde? I disse tilfælde kan du gennemtvinge en faderskabstest gennem domstolene. Den formodede far skal oplyse DNA og på den måde være med til at opklare.

Anerkendelse af barnet

Den påståede far til dit barn ønsker ikke at anerkende faderskabet, fx på grund af de pligter, der følger med, eller af en anden mulig årsag? I så fald kan du i første omgang foreslå den påståede far at få foretaget en faderskabstest. Det vil den påståede far i mange tilfælde gerne samarbejde om.

Ser det ikke ud til at være tilfældet? Så har du mulighed for at gennemtvinge en faderskabstest gennem en retssag. Vær opmærksom på, at du i så fald skal have en juridisk gyldig DNA-test. Hvis den påståede far er villig til at samarbejde, er en informativ faderskabstest tilstrækkelig for din ro i sindet. Begge tests giver det samme pålidelige resultat. En juridisk gyldig faderskabstest kræver kun en skærpet procedure for at kunne garantere nogle få ting juridisk.

Tvangs faderskabstest

Zowel de moeder van een kind als het kind zelf kunnen een vaderschapstest afdwingen bij de rechtbank. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

En mor kan gennemtvinge en faderskabstest indtil barnets 5. år.
Et barn kan altid anmode om en faderskabstest.

En far kan kun anmode retten om alternativ tilladelse til anerkendelse af sit barn, hvis moderen har nægtet denne anerkendelse ved fødslen. En far kan ikke gennemtvinge en faderskabstest.

Udfør en juridisk gyldig DNA-test

Ønsker du at håndhæve en faderskabstest gennem en retssag? I så fald skal du huske på, at du skal bruge en juridisk gyldig faderskabstest. Det betyder, at administrationen af ​​faderskabstesten skal opfylde en række skrappe betingelser, som ikke gælder, når du ønsker at tage en informativ faderskabstest for din trygheds skyld. På baggrund af den retsgyldighed kan retten så træffe en afgørelse, for eksempel om faderens og morens rettigheder eller pligter. Vil du have mere information først? Du er velkommen til at kontakte os.